Πρώτη όλων η μηχανή αναζήτησης Firefox 3

0

Επιβεβαιώνεται ότι πέρασε στα ρεκόρ Guinness η πρωτιά του Firefox 3, τον οποίο οι χρήστες κατέβασαν από το διαδίκτυο 8,3 εκατομμύρια φορές το πρώτο 24ωρο από την επίσημη παρουσίασή του τον Ιούνιο.
Η κοινότητα ανοιχτού λογισμικού Mozilla είχε παραδώσει τα στοιχεία από τους διακομιστές του στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, όπου υποβλήθηκαν σε έλεγχο ώστε να μην συνυπολογιστούν στην καταμέτρηση διπλά ή ελλιπή αντίγραφα του λογισμικού.
Η νέα έκδοση του προγράμματος πλοήγησης στο διαδίκτυο χρειάστηκε μόλις πέντε ώρες για να ξεπεράσει το 1,6 εκατομμύρια αντίγραφα που είχε πετύχει στο πρώτο του 24ωρο το 2006 η προηγούμενη έκδοση 2.0.
Αυτή τη φορά το ενδιαφέρον ήταν τόσο μεγάλο ώστε οι διακομιστές του Mozilla αρχικά υπερφορτώθηκαν και το λανσάρισμα του browser καθυστέρησε δύο ώρες.
Ο Firefox, που κατέχει σήμερα περίπου το 20% της αγοράς, ανταγωνίζεται κυρίως τον Internet Explorer της Microsoft, η οποία έχει παρουσιάσει δοκιμαστική μορφή της επόμενης έκδοσης 8.
Η νέα έκδοση του Firefox περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ενισχυμένη προστασία, βελτιώσεις στην οργάνωση των σελίδων που επισκέπτονται συχνότερα οι χρήστες, καθώς και δυνατότητα προβολής ιστοσελίδων εκτός σύνδεσης (offline).

Σχόλια