Πρώτη σύλληψη για εικονική… κλοπή

0

Ολλανδός έφηβος συνελήφθη για κλοπή εικονικών επίπλων από τα εικονικά δωμάτια του εικονικού παιχνιδιού Ξενοδοχείο Habbo, μια τρισδιάστατη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο 17χρονος κατηγορείται ότι έκλεψε από συμπαίκτη του εικονικά έπιπλα αξίας 4.000 ευρώ, τα οποία είχαν αγοραστεί με πραγματικά χρήματα.
Η αστυνομία ενημερώθηκε από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας. Για την υπόθεση η αστυνομία ανακρίνει άλλους πέντε 15χρονους.
Οι έξι έφηβοι φέρονται ως ύποπτοι για τη μεταφορά των κλεμμένων επίπλων στα δικά τους εικονικά δωμάτια του ξενοδοχείου.
Εκπρόσωπος της εταιρείας Sulake που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο Habbo είπε: «Οι κατηγορούμενοι έπειθαν τα θύματά τους να τους παραδίδουν τους κωδικούς πρόσβασης δημιουργώντας κίβδηλες ιστοσελίδες του Habbo. Στο Habbo, όπως και σε άλλους εικονικούς κόσμους, οι απάτες ή οι κλοπές προσωπικών δεδομένων έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα και αυτό μας έχει προβληματίσει. Παρόμοιες απάτες έχουν γίνει και σε άλλα κράτη, αλλά είναι η πρώτη φορά που η αστυνομία ασκεί ποινική δίωξη».
Οι χρήστες – ένοικοι του ξενοδοχείου Habbo δημιουργούν χαρακτήρες της αρεσκείας τους, διακοσμούν τα δωμάτια τους και παίζουν διάφορα παιχνίδια πληρώνοντας με την πιστωτική κάρτα Habbo, την οποία αγοράζουν με πραγματικά χρήματα.
Έξι εκατομμύρια άνθρωποι σε περισσότερες από 30 χώρες παίζουν κάθε μήνα στο ξενοδοχείο Habbo.
Η εικονική κλοπή προβληματίζει τους λάτρεις του εικονικού κόσμου. Το 2005 ένας παίκτης στη Σαγκάη μαχαίρωσε και σκότωσε στ αλήθεια έναν συμπαίκτη του επειδή του είχε κλέψει το εικονικό σπαθί.

Σχόλια