Πρωτιά για τη Σουηδία στην παράνομη ανταλλαγή αρχείων

0

Μελέτη της στατικής υπηρεσίας της Σουηδίας διαπιστώνει ότι σχεδόν 700.000 Σουηδοί χρησιμοποίησαν το πρώτο τρίμηνο του 2008 σε τακτική βάση προγράμματα ανταλλαγής αρχείων P2P,, ενώ 38% των νέων συμμετείχαν συχνά σε τέτοιες παράνομες δραστηριότητές.

«Περισσότερο από το ένα τρίτο των αντρών ηλικίας 16 έως 24 ετών, χρησιμοποίησαν κάποιο πρόγραμμα P2P, το πρώτο τρίμηνο του 2008. Στο σύνολο του πληθυσμού, η αναλογία είναι ένας στους δέκα χρήστες του ίντερνετ», αναφέρει η μελέτη.
Εν τω μεταξύ οι ερευνητές παρατήρησαν ότι ο αριθμός των γυναικών που χρησιμοποιούν προγράμματα P2P είναι περίπου ο μισός από αυτό των ανδρών.
Το Pirate Bay, εκ των δημοφιλέστερων προγραμμάτων παράνομου κατεβάσματος ταινιών, μουσικής και βιντεοπαιχνιδιών έχει την έδρα του στη Σουηδία, η οποία προσπαθεί πλέον με διάφορα μέτρα να αποποιηθεί την ιδιότητα της “πρωταθλήτριας στη διαδικτυακή πειρατεία”.
Ως εκ τούτου η σουηδική κυβέρνηση της χώρας έχει προτείνει νέο νόμο που βασίζεται στην οδηγία της Ε.Ε. σχετικά με την πειρατεία και τα πνευματικά δικαιώματα, που θα καθιστά ευκολότερο τον εντοπισμό χρηστών που διακινούν περιεχόμενο στο διαδίκτυο παράνομα.

Σχόλια