Πρώτος στόχος της Twitter η προστασία των συμφερόντων των χρηστών της

0

Μιλώντας στο BBC ο Wang αποκάλυψε ότι το κοινωνικό δίκτυο αριθμεί περισσότερα από 120 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως και εκφράστηκε θετικά για το ενδεχόμενο συνεργασίας του Twitter με κυβερνητικές υπηρεσίες στο πλαίσιο επέκτασης της εταιρείας στη Βρετανία.

«Είμαστε πολύ θετικοί στο ενδεχόμενοι να συνεργαστούμε με τις κυβερνητικές υπηρεσίες, τα Υπουργείο, το βρετανικό Κοινοβούλιο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους χρησιμοποιούν το Twitter και σίγουρα έχουν πολύ ιδιαίτερες ανάγκες στη χρήση αυτή», σχολίασε ο Wang. Αναφερόμενος στην προστριβή που υπήρξε με την κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες, όσον αφορά την χρήση του Twitter στη διάρκεια των ταραχών του Αυγούστου σε διάφορες πόλεις και το αίτημα της κυβέρνησης να αποκαλυφθεί το ιστορικό αναρτήσεων πολλών «tweeters», o Wang σχολίασε απλώς ότι η Twitter είναι εταιρεία που δραστηριοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο και δεν μπορεί να έχει ένα μοντέλο ανταπόκρισης σε τέτοια ζητήματα για όλες τις χώρες.

Ο Wang δεν αποκάλυψε την θέση της εταιρείας για το νομοσχέδιο παρακολούθησης των επικοινωνιών που προωθεί η βρετανική κυβέρνηση. Περιορίστηκε στην σιβυλλική επισήμανση ότι πρώτος στόχος της εταιρείας είναι πάντοτε η υπεράσπιση και προστασία των συμφερόντων των χρηστών του δικτύου.