Πρωτότυπη ιστοσελίδα «εκπαίδευσης» μαρτύρων

0

Για όλους τους μάχιμους δικηγόρους που ονειρεύονται τον «ιδανικό» μάρτυρα, η ιστοσελίδα “The Perfect Witness” [Link] υπόσχεται τη διαδικτυακή εκπαίδευση και προετοιμασία των υποψήφιων μαρτύρων, μέσω ενός 60λεπτου video.

Έναντι αντιτίμου 119 δολαρίων για κάθε μάρτυρα, η ιστοσελίδα δίνει στους υποψήφιους μάρτυρες κωδικούς, προκειμένου ν’ αποκτήσουν πρόσβαση στο video/εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο πρέπει ν’ αφομοιώσουν σε 7 ημέρες. Μάλιστα το ωριαίο video χωρίζεται σε 8 ενότητες και μετά την παρακολούθηση κάθε μίας από αυτές, οι μάρτυρες υποβάλλονται σε τεστ κατανόησης.

Τα αποτελέσματα δίδονται στον εκάστοτε δικηγόρο, προκειμένου να κρίνει σε ποια σημεία ο μάρτυράς του χρειάζεται περισσότερη προετοιμασία.

Δεν υπάρχουν στοιχεία σχετικά με τον εμπνευστή και ιδρυτή του “The Perfect Witness”, ενώ το domain name λειτουργεί μέσω ενδιάμεσου διακομιστή (proxy).

H ιδέα της online εκπαίδευσης μαρτύρων δεν είναι άγνωστη, τουλάχιστον στο εξωτερικό, αφού στο YouTube ήδη κυκλοφορεί παρόμοιο «εκπαιδευτικό» υλικό. Ωστόσο, καμία σχετική προσπάθεια δεν έχει στεφθεί μέχρι στιγμής από επιτυχία, καθώς σύμφωνα με αναλυτές, πρόκειται για μια καλή ιδέα, η οποία ωστόσο απαιτεί άριστη εκτέλεση, προκειμένου να αποδώσει καρπούς.

 

Σχόλια