Ραγδαία αύξηση των υπολογιστών – ζόμπι

0

Τουλάχιστον 12 εκατομμύρια νέοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές έχουν καταληφθεί από εγκληματίες του κυβερνοχώρου από τον Ιανουάριο, όπως αποκαλύπτει έκθεση που διενεργήθηκε από την εταιρεία, Deloitte.
Η εταιρεία λογισμικών προγραμμάτων για την προστασία των ηλεκτρονικών υπολογιστών, McAfee διαπίστωσε αύξηση 50% στον αριθμό των υπολογιστών – ζόμπι από το 2008. Το σημαντικό, σύμφωνα με την McAfee, είναι ότι οι ιδιοκτήτες των υπολογιστών δε γνωρίζουν ότι έχουν χάσει τον έλεγχο της συσκευής τους.
Μαζί με την έκθεση η Deloitte απηύθυνε έκκληση για μια παγκόσμια προσέγγιση και αντιμετώπιση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. Σύμφωνα με την εταιρεία η παγκόσμια προσέγγιση είναι απαραίτητη για την εγγύηση της ασφάλειας της ψηφιακής οικονομίας.
«Το να μείνουμε άπραγοι, δεν είναι επιλογή», είπε ο Γκρεγκ Πελεγκρίνο της Deloitte.
Η εταιρεία McAfee αποκάλυψε, επίσης, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες με ποσοστό 18% διαθέτουν τους περισσότερους μολυσμένους υπολογιστές στον κόσμο, ενώ δεύτερη ακολουθεί η Κίνα με ποσοστό 13%.
«Η μαζική εξάπλωση των δικτύων botnet προσφέρει στους εγκληματίες του κυβερνοχώρου την υποδομή που χρειάζονται για να κατακλύσουν το δίκτυο με κακόβουλα προγράμματα», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της McAfee, Τζεφ Γκριν.