Ρωσία: Διακοπή λειτουργίας ψηφιακού περιοδικού, λόγω του νόμου για την «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα»

0

Η εταιρεία Ikea πρόκειται να κλείσει το διαδικτυακό περιοδικό της στη Ρωσία, λόγω ανησυχίας ότι παραβιάζει το νόμο της χώρας που απαγορεύει την προώθηση του ομοφυλοφιλικού τρόπου ζωής σε ανηλίκους. Ο αμφιλεγόμενος ρωσικός νόμος θεσπίστηκε το 2013 από τον Βλαντιμίρ Πούτιν και προβλέπει την επιβολή υψηλών προστίμων σε οποιονδήποτε παρέχει πληροφορίες σχετικά με την ομοφυλοφιλία, σε άτομα κάτω των 18 ετών.

Σε ανακοίνωση της, η σουηδική εταιρεία αναφέρει ότι κάποια άρθρα του ψηφιακού περιοδικού «Οικογενειακή Ζωή Ikea» μπορεί να θεωρηθούν στη Ρωσία ως «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα».

«Ως επιχείρηση, λαμβάνουμε υπόψη τη νομοθεσία των κρατών στα οποία λειτουργούμε, οπότε για να αποφύγουμε τυχόν παραβιάσεις του νόμου, αποφασίσαμε να διακόψουμε την έκδοση του περιοδικού στη Ρωσία», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης, ότι το περιοδικό «παρουσιάζει διάφορες πλευρές της οικογενειακής ζωής των ατόμων, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, θρησκείας, εθνικότητας ή σεξουαλικού προσανατολισμού», και ότι «στο περιοδικό αντικατοπτρίζονται οι αρχές της εταιρείας, μεταξύ των οποίων βρίσκεται η ισότητα δικαιωμάτων και ευκαιριών για όλους».

Το γραφείο τύπου του Ikea στη Ρωσία τόνισε ότι η εταιρεία δεν έχει δεχτεί κάποια προειδοποίηση από τις ρωσικές αρχές σχετικά με παραβίαση του επίμαχου νόμου.

Σχόλια