Ρώσοι εθνικιστές χάκερ εισβάλλουν σε προεδρική ιστοσελίδα

0

Οργάνωση Ρώσων εθνικιστών ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις που έθεσαν εκτός λειτουργίας την ιστοσελίδα του προέδρου της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιουσένκο. Οι δράστες διευκρίνισαν ότι απάντησαν «στις αντίστοιχες κυβερνοεπιθέσεις των ουκρανικών αρχών».
«Ο επίσημος δικτυακός τόπος του Βίκτορ Γιουσένκο δε θα λειτουργήσει μέχρι το Κίεβο να σταματήσει τις επιθέσεις του εναντίον του επίσημου δικτυακού τόπου της Ευρασιατικής Ένωσης Νέων», αναφέρει η προκήρυξη της οργάνωσης, όπως τη μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ.
Οι επιθέσεις εναντίον του δικτυακού τόπου του προέδρου Βίκτορ Γιουσένκο ξεκίνησαν την Κυριακή και συνεχίζονταν μέχρι το βράδυ της Τρίτης, δήλωσε το προεδρικό γραφείο Τύπου, χωρίς να αναφερθεί στους πιθανούς ενόχους.
Το Κίεβο έχει απαγόρευση την είσοδο στον ηγέτη της Ευρασιατικής Ένωσης Νέων επειδή κατέστρεψε ουκρανικά εθνικά σύμβολα που βρίσκονταν σε βουνό στα δυτικά της χώρας.
Το γραφείο Τύπου του προέδρου της Ουκρανίας πρόσθεσε ότι έχει καταγράψει συνολικά 18.000 κυβερνοεπιθέσεις, οι οποίες φαίνονταν να προέρχονταν από τη Βρετανία, το Ισραήλ, το Καζακστάν, τη Ρωσία, την Ουκρανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σχόλια