Σ. Αραβία: Επικύρωση ποινής 10ετους κάθειρξης και χιλίων μαστιγωμάτων σε μπλόγκερ

0

 

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας επικύρωσε την ποινή δεκαετούς κάθειρξης και χιλίων μαστιγωμάτων σε δημόσιο χώρο, η οποία είχε επιβληθεί στον μπλόγκερ Raif Badawi, λόγω προσβολής του Ισλάμ μέσω της ιστοσελίδας του.

Στην ποινή του R.Badawi, η οποία επιβλήθηκε αρχικά το Μάιο του περασμένου έτους, περιλαμβάνεται επίσης η επιβολή προστίμου ενός εκατομμυρίου ριάλ (238.000 ευρώ) και η δεκαετής απαγόρευση μετακινήσεων εκτός της χώρας, μετά την αποφυλάκιση του, ενώ διατάχθηκε και το κλείσιμο της ιστοσελίδας του, του «Φιλελεύθερου Δικτύου της Σαουδικής Αραβίας».

Η συγκεκριμένη υπόθεση προσέλκυσε το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης τον περασμένο Ιανουάριο, όταν αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ένα βίντεο με τον R.Badawi να δέχεται τα πρώτα πενήντα μαστιγώματα της ποινής του. Εν μέσω της διεθνούς κατακραυγής ανθρωπιστικών οργανώσεων, τα υπόλοιπα μαστιγώματα, τα οποία είχαν προγραμματιστεί να λαμβάνουν χώρα εβδομαδιαίως, αναβλήθηκαν, όμως αναμένεται να συνεχιστούν, αμέσως μετά την επικύρωση της ποινής από το Ανώτατο Δικαστήριο.