Σάλος με την απόλυση εργαζόμενης λόγω των σχολίων στο προφίλ της στο Facebook

0

Στις δικαστικές αίθουσες θα επιλυθεί τελικά το ζήτημα της απόλυσης εργαζόμενης εξαιτίας των αρνητικών σχολίων που ανάρτησε για προϊστάμενό της στο προφίλ που διατηρεί στο Facebook.
Πρόκειται για υπόθεση-σταθμό καθώς για πρώτη φορά η δικαιοσύνη θα ασχοληθεί, με παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου εργασιακών σχέσεων των ΗΠΑ, με το ζήτημα των αρνητικών σχολίων εργαζομένων για τους προϊσταμένων τους.
Το Συμβούλιο υποστηρίζει ότι η κριτική που ασκείται σε εργοδότες στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης προστατεύεται και η απόλυση για τα συγκεκριμένα σχόλια συνιστά παράβαση του νόμου.
Στη συγκεκριμένη υπόθεση, το Συμβούλιο ανακοίνωσε ότι υπέβαλε παράπονο ενώπιον της εταιρείας ασθενοφόρων, American Medical Response του Connecticut, που απέλυσε γυναίκα τεχνικό επικαλούμενη τα σχόλιά της στο Facebook. παρά την αντίθετη πρόβλεψη του κανονισμού της εταιρείας.
Την ίδια ώρα, πάντως, επισημαίνεται ότι η απόλυση θα ήταν δικαιολογημένη εφόσον τα σχόλια που αφορούν προϊσταμένους ή εργοδότες δε σχετίζονται με τον επαγγελματικό τομέα αλλά έχουν προσωπικές προεκτάσεις.

Σχόλια