Σαμποτάζ εκ των έσω στο Σαν Φρανσίσκο

0

Η πόλη του Σαν Φρανσίκο θα προχωρήσει σε αναγκαστική επανεξέταση των μέτρων ασφαλείας στο δίκτυο των ηλεκτρονικών υπολογιστών που ελέγχει τα δεδομένα της αστυνομικής υπηρεσίας, των δικαστηρίων, των φυλακών και των υγειονομικών υπηρεσιών καθώς ένας εκ των εργαζομένων στο σύστημα τεχνολογικής διαχειρίσης κατάφερε να εμποδίσει την πρόσβαση σε όλους πλην του εαυτού του και για μεγάλο χρονικό διάστημα αρνείτο να αποκαλύψει τον κωδικό ακόμα και μέσα από την φυλακή.
Ο 43χρονος Τέρι Τσάιλντς συνελήφθη στις 13 Ιουλίου στο σπίτι, όπου η αστυνομία βρήκε 10.000 δολάρια σε μετρητά, διαγράμματα του δικτύου υπολογιστών ολόκληρης της πόλης, ένα περίστροφο και αρκετές σφαίρες.
Με το όνομα χρήστη Maggot617, ο Τέρι Τσάιλντς κατάφερε να αναλάβει τον έλεγχο του δικτύου. Η κατάληψη τελικά τερματίστηκε στις 21 Ιουλίου όταν ο συλληφθείς αποφάσισε να αποκαλύψει τους κωδικούς στον δήμαρχο του Σαν Φρανσίσκο Γκάβιν Νιούσομ, ο οποίος τον επισκέφτηκε στο κελί του.
“Δεν θέλω να ακουστώ απαισιόδοξος αλλά όπου κι αν πηγαίνω για να δώσω διαλέξεις διαπιστώνω ότι κανείς δεν καταλαβαίνει τον κίνδυνο του να πέσεις θύμα σαμποτάζ από κάποιον που γνωρίζει από μέσα το σύστημα”, τόνισε ο Ντον Καπέλι ειδικός σε θέματα εσωτερικών απειλών του ινστιτούτου CERT.
Εις βάρος του Τσάιλντς ασκήθηκε δίωξη για τέσσερα κακούργηματα για αλλοίωση του δικτύου υπολογιστών και για παραβάση του ποινικού κώδικα που οδήγησε σε απώλειες ύψους 200.000 δολαρίων. Ο ίδιος δηλώνει αθώος και παραμένει στην φυλακή και έχει οριστεί εγγύηση πέντε εκατομμυρίων δολαρίων.

Σχόλια