Σαουδική Αραβία: Συνελήφθησαν τρεις ύποπτοι ως τρομοκράτες με δράση στο Διαδίκτυο

0

Οι αστυνομικές αρχές της Σαουδικής Αραβίας συνέλαβαν τρεις άνδρες με την κατηγορία της χρήσης του Διαδικτύου για την στρατολόγηση υποστηρικτών της Αλ Καϊντα και τον σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Υπηρεσίας Τύπου της Σαουδικής Αραβίας, πρόκειται για τον Abu Usaid al-Fallouji, ο οποίος θεωρείται από τις αστυνομικές αρχές ως ηγετική φυσιογνωμία και ο οποίος κατηγορείται ότι εργάστηκε για τον συντονισμό των δράσεων των μελών της τρομοκρατικής ομάδας και των απλών υποστηρικτών της, σχεδιάζοντας τρομοκρατικές ενέργειες και εξευρίσκοντας οικονομική βοήθεια.

Ο δεύτερος συλληφθείς είναι ο Abu Abdullah al-Najdi, ο οποίος θεωρείται υπεύθυνος για την διαδικτυακή έκδοση της αραβικής «Φωνής του Τζιχάντ», το οποίο υπερασπίζει την τρομοκρατική «ιδεολογία» και υποκινεί επιθέσεις σε βάρος κρατικών εκμεταλλεύσεων, ιδίως της βιομηχανίας πετρελαίου.

Το όνομα του τρίτου συλληφθέντα δεν δόθηκε στην δημοσιότητα, ενώ η μόνη πληροφορία που αναφέρθηκε για αυτόν είναι ότι εργάστηκε για την διαδικτυακή έκδοση της « Ηχούς του Τζιχάντ».