Σε άνοδο η ηλεκτρονική κατασκοπεία και η κλοπή δεδομένων

0

Τα κρούσματα ηλεκτρονικής κατασκοπείας και κλοπής προσωπικών δεδομένων παρουσιάζουν σημαντική άνοδο το τρέχον έτος, προκαλούν ζημίες δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων και απειλούν την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως επεσήμανε ο επικεφαλής του τμήματος για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ερευνών (FBI).

O αναπληρωτής διευθυντής του FBI, Σον Χένρι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος στρέφονται στο κυβερνοέγκλημα εξαιτίας της ευκολίας με την οποία αποκομίζουν κέρδη από τα θύματά τους.

Πρόσθεσε ότι δεκάδες χώρες εκδηλώνουν “επιθετικό ενδιαφέρον” για να εισβάλουν στα δίκτυα αμερικανικών εταιρειών και κυβερνητικών υπηρεσιών.
Ο αξιωματούχος του FBI απέφυγε να κατονομάσει αυτές τις χώρες αλλά οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ ανησυχούν για τις δυνατότητες της Ρωσίας και της Κίνας να κατασκοπεύουν ηλεκτρονικά τις ΗΠΑ και να αποδιοργανώνουν τα αμερικανικά συστήματα υπολογιστών.
“Τον τελευταίο χρόνο η εγκληματική δραστηριότητα στον κυβερνοχώρο γίνεται ολοένα και πιο εμφανής”, είπε ο Χένρι και κατέληξε, “η απειλή συνεχώς αυξάνεται”.

Σχόλια