Σε άνοδο το εμπόριο παράνομου λογισμικού

0

Η εταιρεία Business Software Alliance ανακοίνωσε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2007 κατάφερε να εμποδίσει την πώληση περισσότερων των 36.000 παράνομων προγραμμάτων λογισμικού που προσφέρονταν σε ιστοσελίδες δημοπρασιών.

«Αυτές οι δημοπρασίες προσβάλλουν τα πνευματικά δικαιώματα των μελών μας και γι’ αυτό το λόγο ενεργήσαμε ώστε να κλείσουμε τις ιστοσελίδες των ιδιοκτητών. Ορισμένα από τα προσφερόμενα είδη στις δημοπρασίες μπορεί να οδηγήσουν σε δεκάδες ή ακόμα και εκατοντάδες αγορές παράνομου λογισμικού», τόνισε ο διευθυντής της BSA, Τζον Γουλφ.

Και πρόσθεσε, «Όταν κάποιος αγοράζει λογισμικό από ηλεκτρονικές δημοπρασίες, πρέπει να προβληματίζεται εάν οι τιμές φαίνονται πολύ καλές για να είναι αληθινές. Το πιθανότερο είναι τα παράνομα αντίγραφα να μην παρέχουν την χρηστικότητα και τα οφέλη που προσφέρει η νόμιμη έκδοση. Επίσης ελλοχεύει κίνδυνος επιθέσεων από χάκερ που καραδοκούν να εισέλθουν στο δίκτυο του κατόχου λόγω έλλειψης προστασίας των δεδομένων».

Το παράνομο λογισμικό διατίθεται επίσης μέσω ιστοσελίδων που προσφέρουν «φθηνό» λογισμικό και peer-to-peer (P2P) δίκτυα ανταλλαγής αρχείων.

Κατά μέσο όρο, μέσα σε ένα μήνα, η BSA εντοπίζει περισσότερα από 200.000 παράνομα προγράμματα διαθέσιμα σε δίκτυα ανταλλαγής αρχείων, οι ιδιοκτήτες των οποίων φροντίζουν να διατηρούν την ανωνυμία τους.

Σχόλια