Σε άνοδο το κυβερνοέγκλημα στη Βρετανία

0

Αύξηση μεγαλύτερη του 9% σημείωσε το 2007 το κυβερνοέγκλημα στη Βρετανία σύμφωνα με νέα έκθεση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Η έκθεση της διαδικτυακής εταιρείας Garlick αναφέρει ότι το 2007 καταγγέλθηκαν περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια εγκλήματα, τα οποία διεπράχθησαν μέσω του διαδικτύου στη Βρετανία.

Στην πλειονότητά τους τα εγκλήματα είχαν σχέση με απάτες και απειλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mail) ενώ υπάρχουν και αρκετές αναφορές για σεξουαλική παρενόχληση μέσω ίντερνετ.

Η έρευνα, πάντως, διαπίστωσε μείωση της τάξεως του 8% στις κλοπές προσωπικών στοιχείων και 2% πτώση στα εγκλήματα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Σύμφωνα με τον Τομ Ιλούμπ, στέλεχος της Garlick, το ποσοστό των απατών οικονομικής φύσης αναμένεται να εκτοξευτεί τον επόμενο χρόνο, εξαιτίας της παγκόσμιας κρίσης.

Η έρευνα καταλήγει ότι έχει διπλασιαστεί η “μαύρη αγορά” της πληροφορίας με περισσότερους από 19.000 καταγεγραμμένους παράνομους εμπόρους.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών των ΗΠΑ (FBI) η Βρετανία είναι μία από τις σημαντικότερες έδρες των εγκληματιών στο διαδίκτυο.

Σχόλια