Σε διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Κίνα σχετικά με τη διαδικτυακή ασφάλεια

0

Εκπρόσωποι της κινεζικής κυβέρνησης ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, σχετικά με το ζήτημα της κυβερνοασφάλειας. Η σχετική ανακοίνωση έρχεται μάλιστα τη στιγμή που οι δύο πλευρές επιδίδονται σ’ ένα «φραστικό πόλεμο» και εξαπολύουν απειλές και κατηγορίες για τις πρόσφατες παραβιάσεις υπολογιστικών συστημάτων.

Ο Αμερικανός υπεύθυνος για θέματα εθνικής ασφάλειας, Tom Donilon κάλεσε χθες την Κίνα να αναγνωρίσει την πραγματική έκταση του προβλήματος και να συμμετάσχει σε διάλογο.

Οι κινεζικές Αρχές ανταποκρίθηκαν θετικά στο ανωτέρω κάλεσμα.

Ειδικότερα, ο Hua Chuying, εκπρόσωπος του υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι «στο πλαίσιο των σχέσεων αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών, η Κίνα είναι πρόθυμη να συμμετάσχει σ’ ένα εποικοδομητικό διάλογο και να συνεργαστεί με τη διεθνή κοινότητα και συγκεκριμένα με τις ΗΠΑ προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και ο ανοικτός χαρακτήρας του διαδικτύου». Πρόσθεσε μάλιστα ότι η Κίνα έχει πληγεί ιδιαίτερα από τις κυβερνοεπιθέσεις και το ζήτημα της διαδικτυακής ασφάλειας βρίσκεται μεταξύ των πρώτων προτεραιοτήτων των κινεζικών αρχών.

Σχόλια