Σε διευθέτηση οδεύει η αντιδικία της Sony BMG με την κυβέρνηση των ΗΠΑ

0

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών προσέφυγε στη δικαιοσύνη εις βάρος της Sony BMG, η οποία πρόκειται να μετονομαστεί σύντονα σε Sony Music Entertainement.

Η αμερικανική ηγεσία κατηγορεί την Sony BMG για παραβίαση της ομοσπονδιακής νομοθεσίας που αφορά την προστασία των ατομικών ελευθεριών των παιδιών στο διαδίκτυο.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η ιαπωνική πολυεθνική Sony έσφαλε αποδεχόμενη εγγραφές στις μουσικές της ιστοσελίδες από χρήστες ηλικίας κάτω των 13 ετών χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων τους.
Με την αγωγή η αμερικανική ηγεσία επιδιώκει την επιβολή χρηματικών προστίμων στην ιαπωνική εταιρεία. Η αγωγή κατατέθηκε στην εισαγγελική αρχή του Μανχάταν.
Εκπρόσωπος της Sony BMG δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι η αντιδικία οδεύει σε διευθέτηση με την εταιρεία να συμφωνεί να καταβάλει πρόστιμο ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων.
Παράλληλα, η Sony BMG συμφωνεί να υιοθετήσει μια διαδικασία επιτήρησης των ιστοσελίδων, η οποία θα συμβαδίζει με τους κανόνες της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών.
Ο εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να δώσει το όνομά του στη δημοσιότητα λέγοντας ότι υπάρχει συμφωνία να ανακοινωθεί επισήμως η διευθέτηση της αντιδικίας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Σχόλια