Σε Δικαστήριο κρίνεται ο αμερικάνικος νόμος για την προστασία των παιδιών από την πορνογραφία στο Διαδίκτυο

0

Οχτώ χρόνια μετά την υπογραφή του νόμου στις ΗΠΑ που αποσκοπεί στην προστασία των παιδιών από την πορνογραφία στο Διαδίκτυο, οι εκδότες ιστοσελίδων του Διαδικτύου και οι οργανώσεις προάσπισης της ελευθερίας του λόγου, υποστηρίζουν ενώπιον του Δικαστηρίου, ότι οι διατάξεις του νόμου, που δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι στιγμής, είναι εσφαλμένα αόριστες.

Οι ιστοσελίδες Salon.com και Nerve.com, καθώς και οι λοιποί ενάγοντες, υποστήριξαν ότι ο νόμος του 1998 μπορεί να οδηγήσει στην ποινικοποίηση πράξεων, όπως είναι η σεξουαλική πληροφόρηση σε θέματα υγείας, η ανάγνωση ερωτικής λογοτεχνίας καθώς και η δημοσίευση φωτογραφιών γυμνών φυλακισμένων που βασανίστηκαν στο Άμπου Γκραίμπ.

Ο νόμος που ψηφίστηκε από το Κογκρέσο κατά την διάρκεια της προεδρίας του Μπίλ Κλίντον, προβλέπει ότι οι διαχειριστές ιστοσελίδων θα πρέπει να εμποδίζουν την πρόσβαση των ανήλικων σε «επικίνδυνο υλικό», ζητώντας απόδειξη της ηλικίας από τους χρήστες του Διαδικτύου.

Ο επίμαχος νόμος απειλεί με την επιβολή προστίμου έως 50,000 δολάρια και φυλάκιση μέχρι έξι μήνες στους διαχειριστές των ιστοσελίδων που δεν συμμορφώνονται με τις διατάξεις του.

Σχόλια