Σε δοκιμή το δωρεάν αντιικό της Microsoft

0

H Microsoft παρουσίασε τη δοκιμαστική έκδοση του Security Essentials, ενός λογισμικού προστασίας από ιούς και άλλες απειλές, το οποίο θα διατίθεται δωρεάν.

Η δοκιμαστική έκδοση έγινε διαθέσιμη στους πρώτους 75.000 χρήστες που ενδιαφέρθηκαν να την κατεβάσουν αργά την Τρίτη και το πρόγραμμα δοκιμών δεν δέχεται πλέον άλλες εγγραφές.

Το Microsoft Security Essentials, γνωστό μέχρι σήμερα με την κωδική ονομασία Morro, αντικαθιστά τη σουίτα προστασίας Windows Live Onecare, η οποία θα αποσυρθεί από τα καταστήματα στα τέλη Ιουλίου λόγω χαμηλής απήχησης.

Η νέα, δωρεάν πρόταση της εταιρείας περιλαμβάνει πρόγραμμα σάρωσης αλλά και προστασία σε πραγματικό χρόνο, η οποία «σας ενημερώνει για ιούς, spyware, και άλλα εν δυνάμει ανεπιθύμητα προγράμματα που επιχειρούν να εγκατασταθούν ή να τρέξουν στον υπολογιστή σας».

Το λογισμικό είναι γρήγορο, εύκολο στη χρήση και δεν εξαντλεί τους πόρους του συστήματος, σχολιάζει ο συντάκτης της Washington Post που εγκατέστησε τη δοκιμαστική έκδοση στα Windows 7 beta.

Εκτιμά πάντως ότι η πρόταση της Microsoft είναι απίθανο να αλλάξει το τοπίο στην αγορά λογισμικού προστασίας, δεδομένου ότι οι χρήστες μπορούν ήδη να επιλέξουν από μια πληθώρα δωρεάν προγραμμάτων ή να αγοράσουν σουίτες προστασίες που παρέχουν πιο πλήρη κάλυψη.

Σχόλια