Σε ετοιμότητα οι απατεώνες του Διαδικτύου για τον τυφώνα Γκουστάβ

0

Ειδικοί σε θέματα ασφαλείας ηλεκτρονικών υπολογιστών διαπίστωσαν ότι 48 ώρες πριν από την έλευση του τυφώνα Γκούσταβ στις αμερικανικές ακτές σχεδόν 100 νέα ονόματα χώρου σχετικά με τον τυφώνα εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο, εκ των οποίων τα περισσότερα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από φιλανθρωπικές οργανώσεις “μαϊμού” για απάτες και δήθεν παροχή βοήθειας.
Ο διευθυντής του ινστιτούτου Internet Storm Center (ISC), Μάρκους Σας ανέφερε ότι εγγράφηκαν τον τελευταίο καιρό στο διαδίκτυο αρκετά ονόματα χώρου, τα οποία περιείχαν τις λέξεις “γκούσταβ”, “τυφώνας” και “μέτρα βοήθειας”.
“Την ημέρα που ο τυφώνας Κατρίνα είχε πλήξει τη Νέα Ορλεάνη (2005) εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο εκατοντάδες ιστοσελίδες για την προσφορά διαδικτυακών δωρεών, εκ των οποίων οι περισσότερες αν όχι άλλες ήταν απάτη”, τόνισε ο διευθυντής του ISC.
Ο Σας κατέγραψε περίπου 100 ιστοσελίδες σχετικές με τον Γκουστάβ μέχρι την περασμένη Κυριακή: “Οι περισσότερες από αυτές τις ιστοσελίδες χρησιμοποιούν ονόματα χώρου που επιτρέπουν στις ιστοσελίδες να έχουν παραπάνω από μια διεύθυνση και κάποιες είναι ιστοσελίδες που τίθενται προς πώληση. Θα πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση ιδίως όταν εμφανίζονται μηνύματα που λένε παρακαλώ κάντε τη δωρεά σας εδώ”, κατέληξε ο Μάρκους Σας.

Σχόλια