Σε ισχύ ο νόμος για το παράνομο “κατέβασμα” προγραμμάτων στη Γαλλία

0

Έως και απαγόρευση σύνδεσης στο διαδίκτυο προβλέπει ο νέος νόμος που τίθεται σε ισχύ στη Γαλλία κατά της πρακτικής του παράνομου downloading προγραμμάτων. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον νέο νόμο, μετά από δύο προειδοποιήσεις θα επιβάλλεται πρόστιμο και απαγόρευση της σύνδεσης των επίμονων παραβατών.
Τα πρώτα ηλεκτρονικά μηνύματα με προειδοποιήσεις άρχισαν να στέλνονται την Παρασκευή, ένα μήνα μετά την έγκριση της ρύθμισης που έχει διχάσει τη γαλλική διαδικτυακή κοινότητα.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα PcInpact, οι πάροχοι Numericable και Bouygues Telecom είναι οι πρώτοι, στη χώρα, που ενημέρωσαν με ηλεκτρονικά μηνύματα τους χρήστες τους, εφαρμόζοντας τον νόμο που είναι γνωστός ως Ανώτατη Αρχή για τη Διάδοση των Έργων και την Προστασία των Πνευματικών Δικαιωμάτων στο Ιντερνέτ (Hadopi).
Την ίδια ώρα, πάντως, ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου Free, αρνείται να εφαρμόσει τον νόμο και ζητεί να «δοθούν εγγυήσεις όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας του μηχανισμού, ιδίως αναφορικά με την προστασία των δεδομένων των χρηστών».

Σχόλια