Σε κάθειρξη καταδικάστηκαν τρεις βρετανοί που χρησιμοποίησαν τα chat room του Διαδικτύου για την απαγωγή και τον βιασμό δύο ανήλικων

0

Τρεις βρετανοί που χρησιμοποίησαν τα chat room του Διαδικτύου προκειμένου να πραγματοποιήσουν την απαγωγή και τον βιασμό δύο ανήλικων αδερφών, καταδικάστηκαν σε κάθειρξη από Δικαστήριο του Southern Crown.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους David Beavan και Robert Mayers που καταδικάστηκαν σε έντεκα χρόνια κάθειρξης έκαστος, καθώς και τον Alan Hedgcock που καταδικάστηκε σε οχτώ χρόνια κάθειρξης.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας τον Ιανουάριο του 2006, όταν η αστυνομία προχώρησε στην κατάσχεση των υπολογιστών των τριών ανδρών, μετά από πληροφορίες που παρείχε για το έγκλημα ο ίδιος ο Beavan.

Οι αστυνομικές αρχές κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν πολλά ενοχοποιητικά στοιχεία από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των τριών ανδρών, συμπεριλαμβανομένων των συζητήσεων με τα θύματα τους, πότε και πώς πραγματοποιήθηκε το έγκλημα, καθώς χιλιάδες φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας.

Σχόλια