Σε καθημερινή βάση οι καταγγελίες για ιστοσελίδες με περιεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

0

Περισσότερες από επτά ιστοσελίδες με φωτογραφίες σεξουαλικά κακοποιημένων παιδιών αναφέρονται κάθε 24 ώρες στη βρετανική αστυνομία.
Το Ίδρυμα Παρακολούθησης Ίντερνετ (IWF) διαπίστωσε ότι τέσσερις στις πέντε ιστοσελίδες ανήκουν σε εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες επιχειρούν να κερδοσκοπήσουν συναλλασσόμενες με παιδεραστές.
Οι υπόλοιπες ιστοσελίδες ανήκουν σε διεστραμμένους ανθρώπους αποφασισμένους να μοιραστούν τις εικόνες κακοποίησης με άλλους παιδεραστές.
Το IWF παρέδωσε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο 2.092 ιστοσελίδων στην Ιντερπόλ, σε εθνικές αστυνομικές αρχές και σε άλλες αρχές σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η βρετανική μη κερδοσκοπική οργάνωση επίσης λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή βοήθειας για την 24ώρη στήριξη των Βρετανών χρηστών του ίντερνετ που έρχονται αντιμέτωποι με φωτογραφίες σεξουαλικά κακοποιημένων παιδιών.
Πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι ένας στους 20 ενήλικες χρήστες ίντερνετ – περίπου 1,5 εκατομμύρια άτομα – έχουν εκτεθεί σε φωτογραφίες με περιεχόμενο σεξουαλικά κακοποιημένων παιδιών ενώ σέρφαραν στο ίντερνετ.
Το IWF αναφέρει ότι ένα στα τρία παιδιά στις φωτογραφίες είναι ηλικίας έξι ετών, ενώ ένα στα 20 είναι ηλικίας δύο ετών. Τρία στα τέσσερα παιδιά που εμφανίζονται σε φωτογραφίες στο διαδίκτυο είναι κορίτσια.

Σχόλια