Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο χάκερ, πρώην τηλεοπτικός παρουσιαστής

0

Σε εξάμηνο κατ οίκον περιορισμό καταδικάστηκε ο Αμερικανός πρώην τηλεοπτικός παρουσιαστής, ο οποίος εισέβαλε παράνομα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ανταγωνίστριας συναδέλφου του και διέρρευσε προσωπικές της πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης.

Το δικαστήριο επέβαλε στον 51χρονο, Λάρι Μέντε 250 ώρες κοινωνικής υπηρεσίας και πρόστιμο ύψους 5.000 δολαρίων. Ο παρουσιαστής απολύθηκε από την εργασία του τον Ιούνιο.

Οι δικηγόροι της ενάγουσας Αλίσια Λέιν, δήλωσαν ότι οι ενέργειες του Μέντε “κατέστρεψαν την καριέρα της πελάτισσάς τους, η οποία έγινε στόχος των ταμπλόιντ”.

Οι δύο δημοσιογράφοι ήταν οι συμπαρουσιαστές του απογευματινού δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού καναλιού KYW-TV της Φιλαδέλφεια από το 2004 έως τον Ιανουάριο του 2008.

Ο Λάρι Μέντε παραδέχτηκε ότι υπέκλεψε εκατοντάδες φορές το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της συναδέλφου πριν και μετά την απόλυσή της από το τηλεοπτικό δίκτυο.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ο Λάρι Μέντε δήλωσε ότι ζήλευε τις ετήσιες απολαβές της συναδέλφου του, οι οποίες ήταν μεγαλύτερες από τις δικές του.