Σελίδα στο Facebook για τον βρετανικό στρατό

0

Τον ερχόμενο Απρίλιο, ο στρατός της Μεγάλης Βρετανίας σχεδιάζει την δημιουργία μιας ταξιαρχίας 1500 ανδρών με αρμοδιότητα τη διαχείριση των κοινωνικών δικτύων, όπως το Twitter και το Facebook, με τις τακτικές κυρίως του ψυχολογικού πολέμου. Για τη στελέχωση της συγκεκριμένης μονάδας, ο στρατός αναζητά δημοσιογράφους με ειδικές δεξιότητες στα κοινωνικά δίκτυα.

Ειδικότερα, η 77η μεραρχία του βρετανικού στρατού θα είναι σε θέση να οργανώνει τις κλασικές εκστρατείες επικοινωνίας στο Twitter και το Facebook, αλλά θα μπορεί επίσης να παραπληροφορεί ή να διασπείρει πληροφορίες κατά βούληση, σε περιπτώσεις εμπόλεμης ζώνης, προκειμένου να επηρεάσει την κοινή γνώμη. Θα είναι επίσης σε θέση να χρησιμοποιεί τις μεθόδους της διαδικτυακής κατασκοπείας, προκειμένου να συγκεντρώνει χρήσιμες πληροφορίες για τον τυχόν αντίπαλο.

Η εξειδικευμένη στα κοινωνικά δίκτυα ταξιαρχία αποτελεί την απάντηση της Μεγάλης Βρετανίας στις τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως το Ισλαμικό Κράτος και η Boko Haram, οι οποίες μέσα από βίντεο που αναρτούν στο YouTube στρατολογούν τα μέλη τους και επικοινωνούν τις θέσεις τους προς το ευρύ κοινό. Άλλωστε, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ ήδη διαθέτουν ανάλογες υπηρεσίες στο στράτευμα, οι οποίες ασχολούνται αποκλειστικά με την ψηφιακή επικοινωνία.

 

Σχόλια