Σεμινάριο ορθής χρήσης του Facebook σε Δικαστή

0

 

Η Επιτροπή Δικαστικής Δεοντολογίας της Πολιτείας του Τέξας επέπληξε δημόσια μία δικαστικό λειτουργό, η οποία σχολίασε στο Facebook υπόθεση την οποία είχε αναλάβει, επιβάλλοντας της παράλληλα την υποχρέωση παρακολούθησης σεμιναρίου, σχετικά με την ορθή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η Τεξανή δικαστής Michelle Slaughter ανήρτησε τον περασμένο Απρίλιο, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, ένα σχόλιο αναφορικά με πολύκροτη υπόθεση κακοποίησης ανηλίκου, την εκδίκαση της οποίας είχε αναλάβει, κοινοποιώντας μάλιστα και ένα σύνδεσμο σε άρθρο του Reuters, σχετικό με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Όταν ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, είδε τις εν λόγω δημοσιεύσεις, ζήτησε την εξαίρεση της  Slaughter από την υπόθεση, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό.

Το ζήτημα εξετάστηκε προσφάτως από την Επιτροπή Δικαστικής Δεοντολογίας του Τέξας, η οποία έκρινε ότι η συμπεριφορά της Slaughter ήταν ανάρμοστη, ενώ διαπιστώθηκε παραβίαση του Κώδικα Δεοντολογίας Δικαστικών της Πολιτείας. Η Επιτροπή προχώρησε στην επίπληξη της δικαστικού, στην οποία επιβλήθηκε επίσης η υποχρέωση παρακολούθησης τετραώρου σεμιναρίου, για «την ορθή και ηθική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τα μέλη του δικαστικού σώματος».

Η Slaughter δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση αυτή, καθώς διατείνεται ότι μέσω των δημοσιεύσεων της στο Facebook επεδίωκε την προώθηση της διαφάνειας της διαδικασίας, ενθαρρύνοντας το κοινό να προσέλθει στο δικαστήριο, για την παρακολούθηση της εκδίκασης της υπόθεσης.