Σημαντική νίκη της Apple σε δίκη με τη Motorola στη Γερμανία

0

Την πρώτη της νίκη κατά της Motorola σε δικαστική διαμάχη αναφορικά με βιομηχανικά δικαιώματα πέτυχε η Apple. Γερμανικό δικαστήριο του Μονάχου έκρινε ότι η Motorola προσέβαλε τα δικαιώματα της Apple, στην οποία ανήκει και η πατέντα του τεχνικού χαρακτηριστικού slide-to-unlock σε κινητά smartphones.

Εκπρόσωπος της Motorola σχολίασε ότι  η εταιρεία σκοπεύει να ασκήσει έφεση και ότι η απόφαση του δικαστηρίου δεν θα επηρεάσει την διάθεση των προϊόντων Motorola στην αγορά. «Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου του Μονάχου στη δίκη της Motorola με την Apple αφορά ένα χαρακτηριστικό ξεκλειδώματος της οθόνης σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα Motorola, που πωλούνται στη Γερμανία. Η εταιρεία έχει διαμορφώσει πλέον ένα νέο σχέδιο για το χαρακτηριστικό αυτό. Συνεπώς δεν θα επηρεαστεί η διάθεση των κινητών στην αγορά», σχολίασε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Αν και η συγκεκριμένη απόφαση αφορά κινητά τηλέφωνα που διατίθενται μόνο στη Γερμανία, ενδεχομένως να ενισχύσει την επιχειρηματολογία της Apple στις υπόλοιπες δικαστικές διαμάχες με την Motorola και σε άλλες χώρες.

Σχόλια