Σήμερα στις ΗΠΑ το νέο iPhone της Apple

0

Ο επικεφαλής της Apple Στιβ Τζομπς παρουσίασε τη δεύτερη γενιά του δημοφιλούς iPhone, με χαμηλότερη τιμή, υποστήριξη για δίκτυα τρίτης γενιάς, καθώς και GPS. Στην Ελλάδα αναμένεται «αργότερα φέτος».

Το νέο κινητό είναι 200 ευρώ φθηνότερο από την προηγούμενη έκδοση και απευθύνεται τόσο στις μάζες όσο και σε εταιρικούς χρήστες που χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο εν κινήσει.

Το μοντέλο των 8 GB θα φτάσει στην αμερικανική αγορά σήμερα 11 Ιουλίου με τιμή 199 δολάρια, ενώ η έκδοση των 16 GB θα κοστίζει 299 δολάρια.

Η Apple παράλληλα τροποποιεί το επιχειρηματικό της μοντέλο για το iPhone – οι εταιρείες κινητής δεν θα μοιράζονται πλέον με τον κατασκευαστή τα έσοδα από τα συμβόλαια των χρηστών, αλλά θα μπορούν να επιδοτούν τις συσκευές και να τις πωλούν φθηνότερα.

Πάντως το νέο iPhone, όπως και η προηγούμενη έκδοση, θα πωλείται μόνο στο πλαίσιο συμβολαίων κινητής. Στην αμερικανική αγορά, οι χρήστες θα πρέπει να υπογράφουν διετές συμβόλαιο με την AΤ&Τ, η οποία σκοπεύει μάλιστα να αυξήσει τα τέλη για τους χρήστες iPhone στα 39,99 δολάρια το μήνα.

Η φημολογία των τελευταίων εβδομάδων, σύμφωνα με την οποία το νέο iPhone θα ήταν λεπτότερο και θα διέθετε κάμερα στην μπροστινή όψη για βιντεοκλήσεις, τελικά διαψεύδεται. Η νέα συσκευή μοιάζει με την προηγούμενη αλλά η μεταλλική πλάτη έχει αντικατασταθεί από πλαστική, μαύρη ή άσπρη.

Σχόλια