Σκάνδαλο κλοπής δεδομένων καρτών στη Νότιο Κορέα

0

Τα δεδομένα πιστωτικών καρτών που αφορούν 20 εκατομμύρια Νοτιοκορεάτες εκλάπησαν από εργαζόμενο στο Korea Credit Bureau, φορέα που ασχολείται με πιστωτικά θέματα και πουλήθηκαν σε διαφημιστικές εταιρείες.

Ο δράστης που σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, είναι 39χρονος τεχνικός, αντέγραψε ονόματα, αριθμούς ασφάλισης και δεδομένα για πιστωτικές κάρτες, μέσα από τις βάσεις δεδομένων τριών μεγάλων νοτιοκορεατικών εταιρειών πιστωτικών καρτών, αντιγράφοντάς τα σε USB stick. Σύμφωνα με αρχικές πληροφορίες, τα στοιχεία βρέθηκαν στην κατοχή του εργαζομένου λόγω της πρόσβασης που παρέχει η Korea Credit Bureau στις βάσεις δεδομένων τριών μεγάλων νοτιοκορεατικών εταιρειών πιστωτικών καρτών. Πρόκειται για τις εταιρείες KB Kookmin Card, Lotte Card και NH Nonghyup Card για τις οποίες είναι σε εξέλιξη έρευνες σχετικές με τα μέτρα ασφαλείας, ενώ σύμφωνα με το BBC, τα στελέχη εταιρειών διαφήμισης και μάρκετινγκ που φέρονται να αγόρασαν τα δεδομένα έχουν επίσης συλληφθεί.

Εκτιμάται ότι το περιστατικό αφορά σε 104 εκατ. πιστωτικές κάρτες.

Η Επιτροπή Οικονομικών Υπηρεσιών της χώρας ανακοίνωσε ότι οι εταιρείες θα καλύψουν τις οικονομικές απώλειες που μπορεί να υποστούν οι πελάτες τους εξαιτίας της κλοπής, ενώ ο πρωθυπουργός, Τσουνγκ Χονγκ-γουόν ζήτησε να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι.