Σκεπτικισμός στις ΗΠΑ για τις τραπεζικές εργασίες μέσω κινητού τηλεφώνου

0

Παρότι (1) ένας  στους (5) πέντε καταναλωτές χρησιμοποίησαν φέτος το κινητό τηλέφωνο για τραπεζικές εργασίες και συναλλαγές, η πλειονότητα όχι μόνο βρίσκει την ευκολία του κινητού τηλεφώνου για αυτό το σκοπό περιττή, αλλά και επικίνδυνη.

Ειδικότερα, οι μισοί από τους Αμερικανούς που δεν χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα για τραπεζικές συναλλαγές δήλωσαν ότι βασικότερος λόγος είναι οι αμφιβολίες που έχουν, όσον αφορά την ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων. Το 1/3 όλων των ερωτηθέντων που χρησιμοποιούν smartphones δήλωσαν κατηγορηματικά ότι δεν εμπιστεύονται τις τραπεζικές συναλλαγές μέσω κινητού τηλεφώνου, ενώ ακόμη ένα 1/3 δήλωσε ότι δεν γνωρίζει κατά πόσον αυτές είναι ασφαλείς. «Οι καταναλωτές εξέφρασαν ανησυχία για το ενδεχόμενο να αποκτήσει κάποιος χάκερ πρόσβαση στα αρχεία του κινητού τους τηλεφώνου και να μάθει τα στοιχεία των τραπεζικών τους λογαριασμών», ανέφερε η Sandra F. Braunstein, μέλος της ερευνητικής ομάδας, τα πορίσματα της οποίας διαβιβάστηκαν στη Γερουσία.

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου με τη συμμετοχή 2.300 ατόμων. Οι ερωτηθέντες που απάντησαν καταφατικά στο ερώτημα αν χρησιμοποιούν κινητά για τραπεζικές εργασίες, δήλωσαν ότι συνήθως κάνουν ερωτήσεις για το υπόλοιπο του λογαριασμού ή μεταφέρουν χρήματα από έναν λογαριασμό σε έναν άλλο. Αντίθετα, λίγοι δήλωσαν ότι χρησιμοποιούσαν το κινητό τηλέφωνο για να πληρώσουν λογαριασμούς.