Σνόουντεν: Ανησυχία για τις παρακολουθήσεις και την απώλεια της ιδιωτικότητας

0

Την ανησυχία του για τις παρακολουθήσεις, σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από τεράστια τεχνολογική πρόοδο αλλά και την απώλεια της ιδιωτικότητας, εξέφρασε σε δίλεπτο βίντεο που γυρίστηκε στη Μόσχα, ο πρώην τεχνικός σύμβουλος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ, Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος έχει κάνει εντυπωσιακές αποκαλύψεις για το αμερικανικό πρόγραμμα ηλεκτρονικής παρακολούθησης.

«Ένα παιδί που γεννιέται σήμερα θα μεγαλώσει χωρίς την ιδέα της ιδιωτικότητας. Δεν θα μάθουν ποτέ τι σημαίνει να έχει κανείς μια ιδιωτική στιγμή, μια μη καταγεγραμμένη σκέψη που δεν θα έχει περάσει από ανάλυση. Κι αυτό αποτελεί πρόβλημα γιατί η ιδιωτικότητα έχει μεγάλη σημασία, είναι αυτό που μας επιτρέπει να καθορίζουμε ποιοι είμαστε και ποιοι θέλουμε να γίνουμε» τόνισε στο μήνυμά του ο Σνόουντεν και πρόσσθεσε: «Έχουμε αισθητήρες στις τσέπες μας που μας παρακολουθούν όπου κι αν πάμε. Σκεφτείτε τι σημαίνει αυτό για τα προσωπικά δεδομένα του κάθε ανθρώπου».

Ο πρώην τεχνικός σύμβουλος της NSA σημείωσε επίσης ότι «μαζί πρέπει να βρούμε μια καλύτερη ισορροπία, να τερματίσουμε τις μαζικές παρακολουθήσεις και να υπενθυμίσουμε στην κυβέρνηση ότι αν θέλει πραγματικά να μάθει πώς αισθανόμαστε, το να ρωτήσει είναι πάντα φθηνότερο από το να κατασκοπεύει».
 

Σχόλια