Σουίτι: Ψηφιακή παγίδα παιδεραστών από ΜΚΟ

0

Η Terre des Hommes μια διεθνής ΜΚΟ προάσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών με έδρα στην Ολλανδία, κάλεσε τις αρμόδιες διωκτικές αρχές να συνεργαστούν μαζί της προκειμένου να αντιμετωπιστεί το αυξανόμενο πρόβλημα της προσέλκυσης ανηλίκων σε σεξουαλικές πράξεις, μέσω του διαδικτύου. Δημιουργώντας ένα ψηφιακό εικονικό προφίλ, ενός δεκάχρονου ανήλικου κοριτσιού από τις Φιλιππίνες με το όνομα Σουίτι, κατάφεραν να παγιδεύσουν αρκετούς ενδιαφερόμενους οι οποίοι πίστευαν ότι συνομιλούσαν με τη Σουίτι, ενώ στην πραγματικότητα επικοινωνούσαν με μια ομάδα της ΜΚΟ στο Άμστερνταμ.

Σε διάστημα 10 εβδομάδων, όσο διήρκησε η έρευνα , περισσότεροι από 20.000 άνδρες επικοινώνησαν με τη Σουίτι και «ήταν έτοιμοι να πληρώσουν χρήματα για να την δουν να επιδίδεται σε σεξουαλικές πράξεις μπροστά σε μια webcam», δήλωσε ο Άλμπερτ Γιαπ φαν Σάντμπρινκ, διευθυντής της Terre des Hommes. Από αυτούς η ΜΚΟ κατάφερε να βρει τα αναλυτικά στοιχεία των χιλίων περίπου.

Οι περισσότεροι άνδρες προέρχονταν από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Γερμανία, την Τουρκία, την Ιταλία και την Ολλανδία, ενώ τελικά εντοπίστηκαν ύποπτοι από συνολικά 71 χώρες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΜΚΟ [Link], περίπου 750.000 παιδεραστές ενδέχεται να βρίσκονται ταυτόχρονα στο διαδίκτυο – όπως προκύπτει από στοιχεία του ΟΗΕ – και δεκάδες χιλιάδες παιδιά θα μπορούσαν να είναι θύματα τους.

Σχόλια