Στα δικαστήρια γνωστή βρετανική εταιρεία διαδικτυακής τηλεόρασης για την ονομασία της

0

Tο ζήτημα είναι ότι η ονομασία της YouView είναι παρόμοια με την ονομασία YourView της τεχνολογικής εταιρείας Total Ltd. δημιουργώντας τον κίνδυνο να προκληθεί σύγχυση στο καταναλωτικό κοινό. Το YourView αναφέρεται σε ένα διαδικτυακό εργαλείο που χρησιμοποιείται προς διευκόλυνση διαχειριστικών ζητημάτων της τεχνολογικής εταιρείας.

H διαμάχη ξεκίνησε όταν η YouView κατέθεσε αίτηση κατοχύρωσης της ονομασίας προς το Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Βρετανίας (Intellectual Property Office), όπου διαπιστώθηκε ότι παρόμοια ονομασία είχε ήδη κατοχυρωθεί υπέρ της εταιρείας τεχνολογικών προϊόντων Total Ltd. Προσφάτως το High Court του Λονδίνου αποφάσισε υπέρ της Total Ltd., θεωρώντας ότι η νέα ονομασία δεν μπορούσε να κατοχυρωθεί για την τηλεοπτική πλατφόρμας YouView, καθώς η ομοιότητα επρόκειτο να οδηγήσει σε σύγχυση των καταναλωτών.

Παρά την δικαστική απόφαση η YouView εξέδωσε ανακοίνωση εκδηλώνοντας την πρόθεσή της να μην αλλάξει την ονομασία που χρησιμοποιεί. Στην ανακοίνωση αναφερόταν επιπλέον ότι το ζήτημα είναι περίπλοκο και έχουν δρομολογηθεί διαφορετικές νομικές ενέργειες προκειμένου να λυθεί δικαστικά. Από την άλλη, η εταιρεία που δικαιώθηκε από το δικαστήριο, δηλαδή η Total Ltd., έκανε γνωστό πως ετοιμάζει και άλλες ενέργειες για να διασφαλιστεί νομικά, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αξιώσει αποζημίωση από την αντίδικό της.

Σχόλια