Στα δικαστήρια η Microsoft κατά της Samsung

0

Μετά την Apple και η Microsoft από ότι φαίνεται θα οδηγήσει στη Δικαιοσύνη την Samsung, σχετικά με προηγούμενη συμφωνία τους που αφορούσε την πληρωμή δικαιωμάτων πατεντών.

Ειδικότερα, η Samsung είχε υπογράψει το 2011 μια συμφωνία με την Microsoft, η οποία την υποχρέωνε να πληρώνει δικαιώματα για κάθε συσκευή Android που πουλούσε, καταβάλλοντας της – όπως εκτιμάται – 2 δισ δολάρια ετησίως.

Ωστόσο, η Samsung φαίνεται πως σταμάτησε να καταβάλει τα συμφωνηθέντα ποσά με αποτέλεσμα, η Microsoft να απευθυνθεί στα Δικαστήρια του Μανχάταν.

Ο Corporate Vice President & Deputy General Counsel της Microsoft, David Howard, δηλώνει σχετικά μέσω ανάρτησης στο blog του ότι δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν να περάσει έτσι απλά κάτι τέτοιο, τη στιγμή ειδικά που με τη συγκεκριμένη εταιρία είχαν ‘’μια μακρά και παραγωγική συνεργασία.’’

Στη συνέχεια, ο ίδιος πρόσθεσε: ‘’Ύστερα όμως από σειρά συζητήσεων, μεταξύ των δύο εταιρειών, έγινε σαφές ότι έχουμε θεμελιώδεις διαφωνίες όσο αφορά την ερμηνεία της συμφωνίας μας.’’ Αντίστοιχα ο εκπρόσωπος της Samsung, ανέφερε ότι θα ελέγξουν τα παράπονα της Microsoft και θα προβούν στις κατάλληλες ενέργειες για να απαντήσουν.

Η αγωγή της Microsoft είναι δημοσιευμένη, ωστόσο, λεπτομερή στοιχεία για τις ατέντες και τα ποσά για τα οποία οι δύο εταιρίες διαφωνούν, δεν έχουν ακόμη δημοσιευτεί.

Σχόλια