Στα δικαστήρια η MPAA και η Click Enterprises

0

Στα δικαστήρια αναμένεται να βρεθούν η Ένωση Κινηματογραφικών Εταιριών της Αμερικής (MPAA) και η εταιρία Click Enterprises ύστερα από μήνυση τηςΈνωσης που υποστηρίζει ότι η δεύτερη διαθέτει προς πώληση μέσω του Διαδικτύου παράνομα αντίγραφα γνωστών ταινιών, όπως ο Spider Man 2.

Στη μήνυσή της τονίζει ότι η εταιρία, μέσα από τις ιστοσελίδες της, παραπλανά τους χρήστες να πληρώσουν για να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους δήθεν νόμιμα αρχεία των ταινιών. Αναφέρει μάλιστα μία συγκεκριμένη σελίδα, η οποία προσφέρει απεριόριστο αριθμό ταινιών και βιντεοπαιχνιδιών προς αποθήκευση έναντι του ποσού των 24.95 δολ. ετησίως.

Η μήνυση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο μιας επιθετικής καμπάνιας της MPAA κατά της ηλεκτρονικής πειρατείας, ενώ έχει ήδη μηνύσει εταιρίες που κατασκευάζουν μικροτσίπ που επιτρέπουν την παράνομη αντιγραφή των DVD. Μέλη της MPAA είναι γνωστές κινηματογραφικές εταιρίες, όπως Metro-Goldwyn-Mayer Inc., Twentieth Century Fox Film Corp., Universal City Studios, Paramount Pictures Corp. κ.ά.

Σχόλια