Στα δικαστήρια καθηγητής πανεπιστημίου της Αμερικής που δημοσίευσε στο διαδίκτυο εργασία φοιτητή

0

Στα δικαστήρια βρίσκονται η αμερικανική εταιρία αυτοματισμού Ben-Tech και ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Όουκλαντ Ντόναλντ Μάγιερ, επειδή ο τελευταίος δημοσίευσε στο διαδίκτυο εργασία ενός φοιτητή του που δυσφημούσε την επιχείρηση. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην εργασία, η εταιρία, για την οποία εργαζόταν στο παρελθόν ο φοιτητής, του είχε ζητήσει να κλέψει έγγραφα και προγράμματα λογισμικού της εταιρίας Siemens και να τα φέρει στο νέο του εργοδότη, την Ben Tech.

Η εργασία δημοσιεύτηκε στο Internet τον Ιανουάριο του 2002 και εμφανιζόταν και στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης του Google κάθε φορά που ένας χρήστης χρησιμοποιούσε τις λέξεις-κλειδιά “Ben-Tech”.

Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια, ύστερα από αγωγή της εταιρίας κατά του πανεπιστημίου και του καθηγητή. Σε πρώτο βαθμό το δικαστήριο έκρινε υπέρ του καθηγητή, ωστόσο μετά από έφεση της Ben-Tech, το Εφετείο του Μίσιγκαν έκρινε ότι μπορεί να προχωρήσει η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, καθώς ο καθηγητής δεν διάβασε προσεκτικά, όπως όφειλε, την εργασία, πριν τη δημοσιεύσει στο διαδίκτυο, κάτι που αποτέλει παράπτωμά του, αφού ο ίδιος είναι δικηγόρος και στο μάθημά του διδάσκει μεταξύ άλλων και για τη συκοφαντική δυσφήμηση.

Σχόλια