Στα δικαστήρια κατά της εκστρατείας για την πάταξη της πειρατείας στο διαδίκτυο

0

Η αμερικανική οργάνωση για την προστασία των ατομικών ελευθεριών “Electronic Frontier Foundation” θα παραθέσει στοιχεία ενώπιον του δικαστηρίου με σκοπό να σταματήσει τη μεγαλύτερη εκστρατεία κατά της πειρατείας στο διαδίκτυο στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η οργάνωση θα ζητήσει από το δικαστήριο να απορρίψει χιλιάδες μηνύσεις που έχουν ασκηθεί κατά χρηστών του διαδικτύου που κατηγορούνται για παράνομο file sharing από τον αμερικανικό φορέα προστασίας δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Οι υπερασπιστές τους θα υποστηρίξουν ενώπιον δικαστηρίου ότι η δικαστική διαμάχη με τη μορφή μαζικής εκδίκασης μηνύσεων στερεί από τους κατηγορουμένους το δικαίωμά τους σε δίκαιη δίκη.
Ο αμερικανικός φορέας προστασίας δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, με έδρα την Ουάσιγκτον, άσκησε μηνύσεις κατά των χρηστών, για λογαριασμό επτά μεγάλων εταιριών παραγωγής ταινιών, κατηγορώντας περισσοτέρους από 14 χιλιάδες ιδιώτες για παράνομο “κατέβασμα” ταινιών.
“ Αυτές οι μηνύσεις αντιμετωπίζουν χιλιάδες κατηγορουμένους μαζικά, αφαιρώντας τους το δικαίωμα της εξατομικευμένης απονομής δικαιοσύνης που θα έπρεπε να τους αναγνωρίζεται”, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Electronic Frontier Foundation. Η οργάνωση, άλλωστε, επισημαίνει ότι σε αρκετές περιπτώσεις, οι κατηγορούμενοι δεν αποκλείεται να έχουν πέσει θύματα και οι ίδιοι από τρίτους που χρησιμοποιούν τα ασύρματα δίκτυά τους για το παράνομο “κατέβασμα” αρχείων.

Σχόλια