Στα δικαστήρια οδηγεί την Yahoo μία γυναίκα για αποκαλυπτικές φωτογραφίες της στο Internet

0

Αγωγή σε βάρος της Yahoo κατέθεσε σε αμερικανικό δικαστήριο μία γυναίκα, υποστηρίζοντας ότι η εταιρία δεν αφαίρεσε από το διαδίκτυο, όπως της είχε υποσχεθεί, γυμνές φωτογραφίες της που είχαν δημοσιευθεί χωρίς την έγκρισή της. Πρόκειται για την 48χρονη Σεσίλια Μπαρνς, η οποία διεκδικεί από την εταιρία αποζημίωση ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβριο όταν ο πρώην αρραβωνιαστικός της δημοσίευσε σε ιστοσελίδα που εποπετεύεται από την Yahoo, τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες, μαζί με άλλα προσωπικά της στοιχεία, όπως η διεύθυνση του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου και το τηλέφωνο της εργασίας της. Όπως αναφέρεται στην αγωγή, τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα την είδαν άγνωστοι άνδρες, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να έρθουν στο γραφείο της Μπαρνς απροειδοποίητα.

Η Μπαρνς ζήτησε τον Ιανουάριο με επιστολή προς την Yahoo την αφαίρεση των φωτογραφιών και των άλλων στοιχείων από το διαδίκτυο, καθώς δεν είχε εγκρίνει τη δημοσίευσή τους. Σε ανάλογες κινήσεις προέβη και τους επόμενους μήνες, χωρίς όμως επιτυχία, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να κινηθεί δικαστικά.