Στα σκαριά από την ICANN τα domain names .post και .travel

0

Η Διαδικτυακή Επιτροπή Απόδοσης Ονομάτων και Αριθμών (ICANN) ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκαν σε πρώτο στάδιο οι αιτήσεις που υπέβαλαν οι ταχυδρομικές υπηρεσίες και οι ταξιδιωτικές επιχειρήσεις για τη δημιουργία δύο νέων ονομάτων χώρου στο διαδίκτυο με την κατάληξη .post και .travel αντίστοιχα. Οι διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία και τη διαχείριση αυτών των domain names μπορεί να διαρκέσουν μήνες, χωρίς να είναι σίγουρο ότι τελικά θα εγκριθούν από την Επιτροπή.

Οι δύο αιτήσεις κόστισαν 45.000 δολάρια η κάθε μία. Η πρώτη υποβλήθηκε από την Ένωση Διεθνών ταχυδρομικών Υπηρεσιών, με στόχο η κατάληξη .post να εξυπηρετεί τις δημόσιες αλλά και ιδιωτικές ταχυδρομικές υπηρεσίες στον κόσμο, και η δεύτερη από ταξιδιωτικές επιχειρήσεις, ώστε το domain name .travel να βοηθήσει ταξιδιωτικά πρακτορεία, ξενοδοχεία, αεροπορικές εταιρίες και εστιατόρια να προβληθούν στο διαδίκτυο.

Ήδη υπάρχουν στο Internet περίπου 250 domain names, τα περισσότερα από τα οποία αφορούν τις χώρες, όπως το .gr για την Ελλάδα, ενώ το 2000 η ICANN ενέκρινε 7 νέα ονόματα χώρου. Παρ’ όλ’ αυτά όμως, καταλήξεις όπως .biz, .info και .museum, παρά την ύπαρξή τους, δεν είναι ευρέως διαδεδομένα, όπως το .com ή το .org.

Σχόλια