Στα ύψη η ζήτηση για σεξουαλικές υπηρεσίες στο διαδίκτυο σε συνέδρια πολιτικών κομμάτων

0

Σε επαγρύπνηση έχουν τεθεί τα αστυνομικά τμήματα των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και οι οργανώσεις προστασίας των προσωπικών δεδομένων μετά την άνευ προηγουμένη αύξηση της ζήτησης για διαδικτυακές σεξουαλικές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια μεγάλων πολιτικών συνεδρίων.

Οι αστυνομικές αρχές του Ντένβερ και του Σεν Πολ αλλά και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, όπως το Klaas Foundation και το Polaris Project, ζήτησαν από την εταιρεία διαφημίσεων στο διαδίκτυο Graigslist να παρακολουθεί την ιστοσελίδα της για τον εντοπισμό τέτοιων παράνομων δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια των συνεδρίων του Δημοκρατικού και του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Το τμήμα του Polaris Project στο Κολοράντο, μια παναμερικανική οργάνωση για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης ανθρώπων, παρακολουθεί τις διαφημίσεις της εταιρείας Graigslist από την 1η Απριλίου μέχρι το συνέδριο των Δημοκρατικών τον περασμένο μήνα.

“Είναι ο μόνος τρόπος καταγραφής της δημόσιας συμμετοχής στη βιομηχανία του σεξ και της αύξησης της ζήτησης κατά τη διάρκεια μεγάλων γεγονότων”, αναφέρει η συντονίστρια του Polaris Project στο Κολοράντο, Αμάντα Φίνγκερ.

Σύμφωνα με την Φίνγκερ από την έρευνα προκύπτει ότι μόνο τον Ιούλιο εντοπίστηκαν 390 αιτήσεις την ημέρα στο διαδίκτυο για την παροχή σεξουαλικών υπηρεσιών. Την εβδομάδα, όμως, των συνεδρίων οι αιτήσεις εκτινάχθηκαν στις 800 την ημέρα.

Πάντως η αστυνομία δεν εντόπισε περιπτώσεις παράνομης διακίνησης ανθρώπων ή ανάμειξη ατόμων ηλικίας κάτω των 18 ετών.

Σχόλια