Στα ύψη τα spam λόγω κρίσης στην αγορά

0

Ραγδαία ήταν η αύξηση των ανεπιθύμητων ηλεκτρονικών μηνυμάτων (spam) το μήνα Σεπτέμβριο, αποκαλύπτει η εταιρεία λογισμικού Symantec, η οποία επιρρίπτει εν μέρει την ευθύνη στην κρίση που αντιμετωπίζει χρηματοπιστωτικός τομέας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Η αγορά ακινήτων επλήγη σημαντικά το Σεπτέμβριο και το υπουργείο Οικονομικών προέβη σε μείωση των επιτοκίων. Ως εκ τούτου τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία γέμισαν από spam, τα οποία στόχευαν νυν και μελλοντικούς ιδιοκτήτες ακινήτων αλλά και όσους έχουν πάρει στεγαστικά δάνεια», ανέφερε η μηνιαία έκθεση της Symantec για την κίνηση των ανεπιθύμητων μηνυμάτων στο διαδίκτυο.
Εν τω μεταξύ μια άλλη αμερικανική εταιρεία λογισμικού απέδωσε την αύξηση των spam στους φοιτητές των πανεπιστημίων. «Πιστεύουμε ότι οι υπολογιστές έχουν μολυνθεί με ιούς πριν από την επιστροφή των φοιτητών στα πανεπιστήμια», δηλώνει στέλεχος της SoftScan. «Οι υπολογιστές των φοιτητών είναι συνδεδεμένοι σε δίκτυα μεγάλων ταχυτήτων και χωρίς να το καταλάβουν οι υπολογιστές των φοιτητών μετατρέπονται σε spam-ζόμπι», κατέληξε ο Ντιέγκο Ντ’ Άμπρα της SoftScan.
Σύμφωνα με την εταιρεία τα ανεπιθύμητα μηνύματα σημείωσαν αύξηση 39% το Σεπτέμβριο.

Σχόλια