Στέλεχος του Kazaa καταθέτει στη δίκη της Αυστραλίας

0

Ο Philip Morle, επικεφαλής του τεχνολογικού τμήματος της εταιρίας Sharman Networks, ιδιοκτήτριας του προγράμματος ανταλλαγής αρχείων Kazaa, κατέθεσε στο δικαστήριο του Σίδνεϋ στο πλαίσιο της δίκης σε βάρος της εταιρίας σχετικά με την ηλεκτρονική πειρατεία. Η δίκη πραγματοποιείται ύστερα από αγωγή των μεγάλων δισκογραφικών εταιριών της χώρας κατά της εταιρίας σχετικά με την παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων από τη διακίνηση πειρατικών μουσικών αρχείων.

Ο Morle δήλωσε ότι η εταιρία δεν είναι σε θέση να απαγορέψει δια παντός σε κάποιον που χρησιμοποιεί το Kazaa για να διανείμει υλικό παιδικής πορνογραφίας, την πρόσβαση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα λογισμικού.

Ο ίδιο ισχυρίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου ότι δεν γνωρίζει την ύπαρξη του κανονισμού της εταιρίας ο οποίος υπάρχει στην ιστοσελίδα της και γνωστοποιεί στους χρήστες για τη δυνατότητα μόνιμης αποβολής από το πρόγραμμα σε περίπτωση που δεν γίνει σεβαστή η απαγόρευση διακίνησης παιδικής πορνογραφίας μέσω του Kazaa.

Πάντως ο δικηγόρος της Universal Music Australia, μιας εκ των εναγόντων, δήλωσε ότι η Sharman δεν έχει προσκομίσει στο δικαστήριο αποδεικτικά στοιχεία από τα οποία να προκύπτουν ότι η εταιρία έχει προσπαθήσει να εισάγει στο Kazaa φίλτρα που να εντοπίζουν το παράνομο υλικό που διανέμεται μεταξύ των χρηστών και τα οποία να μην έχουν φέρει αποτελέσματα, όπως η ίδια ισχυρίζεται.

Σχόλια