Στη Δικαιοσύνη Microsoft και Google για τα προγράμματα της NSA

0

Οι τεχνολογικές εταιρείες Microsoft και Google ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να κινηθούν δικαστικά, αναφορικά με το προ μηνών αίτημά τους για δημοσιοποίηση λεπτομερών στοιχείων σχετικά με τα κυβερνητικά αιτήματα παρακολούθησης, στα πλαίσια των προγραμμάτων της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA).

Πρόκειται για αίτημα που είχαν υποβάλει τον περασμένο Ιούνιο, οι εμπλεκόμενες στο σκάνδαλο παρακολουθήσεων εταιρείες, προκειμένου να τους επιτραπεί η δημοσίευση στοιχείων, σχετικά με τα αιτήματα παροχής πρόσβασης σε προσωπικά δεδομένα που λαμβάνουν από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες βασει της σχετικής νομοθεσίας (Foreign Intelligence Surveillance Act – FISA). Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, οι δύο εταιρείες παραχώρησαν έξι φορές νέες προθεσμίες στην κυβέρνηση, προκειμένου να εξετάσει το αίτημά τους, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις απέβησαν άκαρπες.

«Συχνά η Microsoft κι η Google λαμβάνουν αποστάσεις η μία από την άλλη. Όμως σήμερα, οι δύο εταιρείες βρίσκονται η μία στο πλευρό της άλλης. Εκτιμούμε ότι, βάσει του Αμερικανικού Συντάγματος, έχουμε το δικαίωμα να μοιραζόμαστε περισσότερες πληροφορίες με το ευρύ κοινό», δήλωσε ο νομικός σύμβουλος της Microsoft Corp., Brad Smith, προσθέτοντας ότι, είναι δυνατόν να δημοσιοποιούνται οι σχετικές πληροφορίες, χωρίς να διακυβεύεται η εθνική ασφάλεια.
 

Σχόλια