Στη δικαιοσύνη στρατιώτης που ανέβασε απόρρητο βίντεο στο διαδίκτυο

0

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη θα βρεθεί ο αμερικανός στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ, ο οποίος συνελήφθη και κρατείται σε κρατητήριο του στρατού στο Κουβέιτ, μετά την αποκάλυψη ότι ανάρτησε απόρρητο βίντεο, που έδειχνε αμερικανικές δυνάμεις να πραγματοποιούν λανθασμένη επίθεση στη Βαγδάτη, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ιρακινών εργαζομένων στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερ.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του στρατού, ο 22χρονος Μάνινγκ αντιμετωπίζει κατηγορίες για την παραβίαση του στρατιωτικού κανονισμού με την “”μεταφορά εμπιστευτικών δεδομένων στον υπολογιστή του και διότι πρόσθεσε ένα μη εξουσιοδοτημένο πρόγραμμα σε ένα πληροφοριακό σύστημα που ήταν χαρακτηρισμένο απόρρητο””. Επιπλέον, κατηγορείται για σειρά παραβιάσεων του αμερικανικού ποινικού κώδικα, μεταξύ των οποίων “”η διασπορά εμπιστευτικών πληροφοριών που αφορούν την εθνική άμυνα””.
Η σύλληψη του Μάνινγκ, ανακοινώθηκε τον προηγούμενο μήνα και αποδίδεται σε καταγγελία μπλόγκερ που αποφάσισε να απευθυνθεί στις αρχές βλέποντας το βίντεο, καθώς θεώρησε ότι τίθεται θέμα εθνικής ασφάλειας.

Σχόλια