Στη Δικαιοσύνη το Facebook για παραβίαση προσωπικών δεδομένων 25.000 χρηστών

0

 Περίπου 25.000 χρήστες του δημοφιλέστερου κοινωνικού δικτύου παγκοσμίως, του Facebook, κατέθεσαν αγωγή εναντίον του, για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Ειδικότερα, η Facebook Inc, κατηγορείται ότι με τον τρόπο που παρακολουθεί τη διαδικτυακή δραστηριότητά των χρηστών, παραβιάζει τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οργανωτής της κίνησης κατά του Facebook είναι ο 26χρονος Αυστριακός χρήστης, Μαξ Σρεμς, ενώ η αγωγή του έχει κατατεθεί σε δικαστήριο της Βιέννης και αφορά τον τομέα του Facebook που είναι εγκατεστημένος στην Ιρλανδία και είναι υπεύθυνος για όλους τους λογαριασμούς του κοινωνικού δικτύου, εκτός Βορείου Αμερικής.

Επίσης, ο 26χρονος, καλεί τους χρήστες, που κατοικούν εκτός ΗΠΑ και Καναδά να καταγγείλουν το Facebook, καθώς όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, το κοινωνικό δίκτυο παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία διότι:

1. Μέσω της εφαρμογής Graph Search οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν και να εντοπίζουν άλλους χρήστες με βάση τα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητές τους.

2. Παρακολουθεί τη δραστηριότητα των χρηστών του, κάθε φορά που εκείνοι κάνουν χρήση των κουμπιών Like.

3. Πραγματοποιεί υπεραναλύσεις με βάση τα δεδομένα που αντλεί από την καθημερινή διαδικτυακή δραστηριότητα των χρηστών του.

Όπως έγινε γνωστό, ο  ο Σρεμς διεκδικεί αποζημίωση 500 ευρώ για κάθε έναν από τους 25.000 χρήστες που συνυπογράφουν την αγωγή του εναντίον του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.
 

Σχόλια