Στη δημοσιότητα η έκθεση της FCC για την αποθήκευση προσωπικών δεδομένων μέσω του Street View

0

Σε δημοσίευση της έκθεσης που συνέταξε η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών (FCC Federal Communications Commission) για την υπόθεση του Street View προχώρησε η Google. Στην δημοσιευμένη έκθεση καλύπτονται τα ονόματα των εμπλεκόμενων μηχανικών της Google, που φαίνεται ότι γνώριζαν πως το πρόγραμμα αποθηκεύει προσωπικά δεδομένα από τα ασύρματα δίκτυα (wifi) των χρηστών.

Το πόρισμα της Επιτροπής είναι αθωωτικό για την Google, καθώς φαίνεται ότι τα ανώτερα στελέχη που συντόνιζαν το πρόγραμμα δεν είχαν λάβει γνώση για την δυνατότητα του προγράμματος να συλλέγει δεδομένα από ανοικτά ασύρματα δίκτυα και να τα αποθηκεύει. Αντίθετα, την δυνατότητα αυτή είχε υπόψη του ένας από τους προγραμματιστέςμηχανικούς που δημιούργησαν το πρόγραμμα, το όνομα του οποίου προστατεύθηκε κατά την δημοσιοποίηση της έκθεσης. Την πληροφορία αυτή είχε μοιραστεί με άλλους δύο συναδέλφους του, όμως τα εταιρικά στελέχη που είχαν την εποπτεία του Street View δεν είχαν ενημερωθεί. Τα δεδομένα που αποθηκεύονταν από το Street View αφορούσαν και την ηλεκτρονική αλληλογραφία των χρηστών και το ιστορικό περιήγησης στο διαδίκτυο.

«Θέλουμε να αφήσουμε το θέμα στο παρελθόν. Αποφασίσαμε, με δική μας πρωτοβουλία, να δημοσιεύσουμε ολόκληρο το έγγραφο της Επιτροπής ανωνυμοποιώντας, όμως, τα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Διαφωνούμε με μερικές από τις επισημάνσεις της Επιτροπής που περιέχονται στην έκθεση, αλλά συμφωνούμε απόλυτα με το τελικό πόρισμα, ότι δηλαδή η Google δεν παρέβη το νόμο», σχολίασε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Έκθεση της FCC για την αποθήκευση προσωπικών δεδομένων μέσω του Street View