Στη δημοσιότητα στοιχεία για 400.000 ισραηλινές πιστωτικές κάρτες

0

Ανακοίνωση έβγαλαν ανώνυμοι χάκερ από τη Σαουδική Αραβία αποκαλύπτοντας ότι δημοσιοποίησαν τα στοιχεία για 400.000 πιστωτικές κάρτες Ισραηλινών. Το γεγονός διέψευσε εν μέρει εκπρόσωπος των ισραηλινών τραπεζών, διευκρινίζοντας ότι η δημοσιοποίηση αφορούσε μόνον 14.000 κάρτες.

«Χαίρετε, είμαι ο OxOmar από την ομάδα groupe-xp, την μεγαλύτερη ομάδα χάκερ της Σαουδικής Αραβίας. Είμαστε ανώνυμοι χάκερ και αποφασίσαμε να δώσουμε στη δημοσιότητα ένα πρώτο μέρος των πληροφοριών που έχουμε συλλέξει για το Ισραήλ. Πρόκειται για ένα κατάλογο με ονόματα, αριθμούς πιστωτικών καρτών και άλλες προσωπικές λεπτομέρειες, που δημοσιεύτηκαν σε αθλητική ιστοσελίδα, την οποία ¨χακάραμε¨ για να ανακατευθύνει τους χρήστες αλλού», ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο Israel David από την Israel Credit Cards-Cal Ltd. επιβεβαίωσε την δημοσιοποίηση, τονίζοντας ότι αφορούσε πολύ μικρότερο αριθμό καρτών από αυτόν που διατείνονταν οι χάκερ. «Μιλάμε για 14.000 κάρτες. Μόνον αυτές ήταν έγκυρες. Οι υπόλοιπες ήταν ανίσχυρες εδώ και αρκετό διάστημα». Από την άλλη, ο εκπρόσωπος της Isracard, Dov Kotler, σχολίασε ότι η επίθεση έγινε μέσω διαδικτύου σε υπολογιστές στο Ισραήλ, αλλά δεν ήταν τόσο σοβαρή. «Κατά τη γνώμη μου, δεν είναι πολύ σοβαρό το περιστατικό, καθώς συνολικά κυκλοφορούν στο Ισραήλ περίπου 7 εκατομμύρια πιστωτικές κάρτες. Έχουμε πλήρη έλεγχο του συμβάντος», επεσήμανε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη ομάδα χάκερ (groupe-xp) δημιουργεί αναστάτωση: τον Σεπτέμβρη του 2008 είχε μπλοκάρει πολλές σιιτικές ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων και την επίσημη ιστοσελίδα του Αγιατολάχ Αλί-αλ Σιστανί.

 

Σχόλια