Στη φυλακή Αυστραλιανός πειρατής του Internet

0

Αυστραλιανός “πειρατής” του Διαδικτύου οδηγήθηκε σε φυλακή της Αυστραλίας μετά από τη νίκη των ΗΠΑ που είχαν ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης αμερικανικού δικαστηρίου που τον αθώωνε, και με την οποία ζητούσαν την έκδοσή του.

Ο 41χρονος Αυστραλός κατηγορείται από τις Αμερικανικές Αρχές ότι ήταν ο αρχηγός μιας ομάδας στο Διαδίκτυο που έσπαγε παράνομα κωδικούς και αναπαρήγαγε software, παιχνίδια και μουσική αξίας 50 εκατομ. δολαρίων.

Ο καταδικασθείς, του οποίου το όνομα στο Διαδίκτυο ήταν BanDiDo, αποτελεί την πρώτη υπόθεση έκδοσης σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα στην νομολογία της Αυστραλίας. Σε περίπτωση που εκδοθεί και καταδικασθεί στην Αμερική, κινδυνεύει με 10ετή κάθειρξη για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και κατασκοπεία και με χρηματική ποινή 500.00 χιλ. δολαρίων. Άλλα 11 άτομα της ίδιας ομάδας έχουν καταδικασθεί στην Αμερική.

Η πρωτόδικη απόφαση αθώωνε τον Αυστραλιανό πειρατή καθώς, κατά την κρίση του δικαστή, τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται δεν τελέσθηκαν στην Αμερική, αλλά στην Αυστραλία, όπου και βρίσκεται ο υπολογιστής του.