Στη γερμανική Δικαιοσύνη το Facebook

0

Στην παραπομπή του Facebook στη Δικαιοσύνη κατέληξαν οι γερμανικές αρχές, κατόπιν ενδελεχούς έρευνας αναφορικά με τον βαθμό προστασίας των προσωπικών δεδομένων που παρέχει στους χρήστες του. Ειδικότερα, το δημοφιλές site κοινωνικής δικτύωσης κατηγορείται ότι διατηρεί τις πληροφορίες που καταχωρούν μέλη του, ακόμη και μετά την απενεργοποίηση του προφίλ τους.
Σε περίπτωση καταδίκης, το Facebook ενδέχεται να υποχρεωθεί να καταβάλει πρόστιμο δεκάδων χιλιάδων ευρώ για παράβαση της σχετικής νομοθεσίας.
“Θεωρούμε ότι η διατήρηση των στοιχείων με αυτόν τον τρόπο συνιστά παραβίαση των νόμων περί προστασίας της ιδιωτικότητας”, δήλωσε ο Γιόχαν Κάσπαρ, επικεφαλής της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του Αμβούργου. Ο κ. Κάσπαρ, επιπλέον, δήλωσε ότι η υπηρεσία του έχει δεχθεί σωρεία παραπόνων από ιδιώτες των οποίων τα στοιχεία έχουν διαρρεύσει στο Facebook, μέσω αναφορών από φίλους τους που είναι μέλη της ιστοσελίδας. Τα στοιχεία αυτά, όπως καταγγέλλεται, διατηρούνται από την ιστοσελίδα και διατίθενται σε εταιρείες μάρκετινγκ για διαφημιστικούς λόγους.

Σχόλια