Στην αντεπίθεση επιχειρεί να βγει η Κίνα, την ώρα που ο Λευκός Οίκος εκφράζει ξανά τη δυσφορία του για τις επιθέσεις κατά της Google

0

Ενώ ο Λευκός Οίκος δείχνει πως όχι μόνο δεν έχει ξεχάσει το ζήτημα που ανέκυψε πρόσφατα με τις επιθέσεις τις οποίες δέχθηκε η Google από χάκερ με έδρα την Κίνα, αλλά και διατηρεί την υπόθεση αυτή πολύ ψηλά στην ατζέντα του, η κινεζική πλευρά επιχειρεί να βγει στην αντεπίθεση, πετώντας το «γάντι» στην Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σύμφωνα με τις οποίες η Κίνα πρέπει να ερευνήσει με σχολαστικότητα και διαφάνεια της κυβερνο-επιθέσεις κατά της Google και οι αμερικανικές εταιρίες οφείλουν να μην υποκύπτουν σε απαιτήσεις για λογοκρισία, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Μα Ζαοξού τόνισε: «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις δηλώσεις και τις ενέργειες αυτές, που έρχονται σε αντίθεση με τα γεγονότα και οι οποίες είναι επιζήμιες για τις σινο-αμερικανικές σχέσεις».
H αντίδραση των ΗΠΑ ήταν άμεση. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Μπιλ Μπάρτον κατέστησε σαφή την ενόχληση του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα για την κινεζική «κόκκινη κάρτα» προς την κ. Κλίντον, αναφέροντας πως «ο Πρόεδρος εξακολουθεί να είναι προβληματισμένος για την κυβερνο-εισβολή που καταλογίζει η Google στην Κίνα» και πως ο κ. Ομπάμα περιμένει απαντήσεις από την κινεζική πλευρά για τις καταγγελίες της Google. Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι ο πλανητάρχης θεωρεί πως οι υπεύθυνοι για την κυβερνο-επίθεση «πρέπει να υποστούν τις συνέπειες».

Σχόλια